Vaaleanpunainen sivukaula Kilpikonna 101: Care, koko ja paljon muuta (2024)

Kilpikonna, jolla on kirkkaan vaaleanpunainen plastron, on varmasti jotain, jota useimmat ihmiset eivät odota näkevänsä!Vaaleanpunainen, sivukaula-kilpikonna on suloinen vesikilpikonna, joka tunnetaan epätavallisista väreistään.Maatelinten pitäjät ovat suuria tämän veden rakastavan kilpikonnan faneja.

Jos etsit ensimmäistä lemmikkieläinten matelijaasi, tämä laji on erinomainen paikka aloittaa.Vaikka se on erilainen kuin sammakkoeläinten huolehtiminen, sitä ei ole liian vaikea hallita.Tässä hoitolomakkeessa on kaikki mitä tarvitset antaaksesi vaaleanpunaiselle kilpikonnalle suuren elämän.Lue hoitovinkkejä, asuntoja, ruokavaliosuunnitelmia ja paljon muuta.

Artikkelisisältö

  • Vaaleanpunainen sivukaula Kilpikonnan yleiskatsaus
  • Ulkomuoto
  • Koko
  • Elinikä
  • Vaaleanpunainen sivukaulan kilpikonnahoito
  • Säiliöasennus
  • Ruokavalio
  • Temperamentti
  • Käsittely
  • Ovatko ne hyviä lemmikkejä?
  • Ostajan opas
  • Yhteenveto

Vaaleanpunainen sivukaula Kilpikonnan yleiskatsaus

Pink-Bellied Side-Neck Turtle 101: Care, Size & More (1)

Vaaleanpunainen sivuneuvosto (Emydura Subglobosa) tunnetaan myös punaisella kehittynyt lyhytkuulinen kilpikonna ja Jardine-joen kilpikonna.Australiassa on tavallista löytää ne Fraser Islandilta ja Jardine -joen rannoilta.

Tämä laji on peräisin Chelidae -perheestä, joka sisältää muita makean veden "sivukaulaisia" kilpikonnia.Niitä löytyy joista, puroista, suista ja järvistä koko luonnollisen alueensa ajan.

Heidän nimensä "sivukaulainen" osa on pitkän kaulansa jälkeen, jonka he voivat ulottua kuorestaan;Tämä ominaisuus on melko epätavallinen makean veden kilpikonnille.

Vaaleanpunaisilla sivukaulakilpikonnalla on kirkkaan vaaleanpunainen plastronKeltaisella ja vaaleanpunaisella merkinnällä leuassa ja kaulassa.Niiden suosio matelijoiden pitäjien kanssa johtuu suurelta osin näistä kauniista väreistä!

Urokset kasvavat jopa 5 tuumaa pitkiä ja tekevät paremman valinnan aPieni lemmikkikilpikonna.

Jotkut naiset kasvavat aina 10 tuumaa pitkään, mutta välillä 7–8 tuumaa on yleisempi.

Heidän elinikä on melko tyypillinen pienille kilpikonnille ja useimmille on noin 30 -vuotias.Tämä elinikä on tyypillinen samanlaisille lajeille, kuten maalattu kilpikonna jaPunakorvainen liukusäädin.

Toisin kuin useimmat muut terarariumissa asuvat lemmikkalajit, vaaleanpunainen sivukaulainen kilpikonna asuu akvaariossa.He viettävät melkein koko aikansa vedessä, tulossa vain maalle paistamaan.Tämän kilpikonnan paras asennustyyppi on sellainen, jossa on sekoitus syvää ja matalaa vettä.

Akvaarion harrastajat rakastavat tätä, koska se antaa heille mahdollisuuden suunnitella kauniita vesivaskoja ja monimutkaisia akvaario -asetuksia.

Tämä kilpikonna on laillinen pitämään kaikissa 50 Yhdysvaltain osavaltiossa, mukaan lukien osavaltiot, joissa kilpikonnan pitäminen on yleensä rajoitettua, kuten Kalifornia ja New Jersey.Joillakin alueilla ne vaativat kuitenkin luvan, joten tarkista aina paikalliset säännöt ja määräykset.

Lajien yleiskatsaus
Yleinen nimiVaaleanpunainen sivuneuvoja, punaisten punakuorisia lyhyenkaulaisia kilpikonnia ja Jardine-joen kilpikonnaa
Tieteellinen nimiSubglobose emydura
PerheChelidae
EtäisyysEtelä -Queensland Papua -Uuteen Guineaan
Koko5 - 8 tuumaa
VäriVihreä vaaleanpunaisella, oranssilla tai punaisella plastronilla
Elinikä20 - 30 vuotta
KotitalousVäli-
RuokavalioSelkärangattomat ja keitetyt vihannekset
Säiliön koko80 gallonia
LämpötilaBasking Spot: 88-90 ° F;Vesi: 75-77 ° F
Hinta25 dollaria-50 dollaria

Etäisyys

Tämä kilpikonna löytyy sekä Papua -Uudesta Guineasta että Queenslandin pohjoiskärjestä, Australiasta.

Luonnossa on tavallista löytää ne Uuden -Guinean Fly -joesta, Murray -järvestä, Torres -salmista, Fraser -saaresta ja Australian Jardine -joen rannalta.

Nämä kilpikonnat löytyvät kosteikoista, suista, järvistä, joista, puroista jamakeanveden rannikkoalueiden pankit.Niitä havaitaan yleensä alueilla, joilla on sekaveden syvyyksiä.

Ulkomuoto

Pink-Bellied Side-Neck Turtle 101: Care, Size & More (2)

Vaaleanpunainen keltainen sivukaulainen kilpikonnan keskipiste on heidän värikäs kuori.

Plastron on kirkkaan vaaleanpunainen, oranssi tai punainen, harmaa tai tummanvihreä karaka.Kilpikonnan vartalo vastaa karan väriä keltaisilla ja vaaleanpunaisilla merkinnöillä leuassa ja kaulassa.

Heidän "sivukaulassa" on kaksi kirkkaan keltaista merkintää.

Leuassa on myös paikka vaaleanpunaista, punaista tai oranssia, joka vastaa plastronin väriä.

Vaaleanpunaisella varustetulla sivukaulaisella kilpikonnalla on viisi kynsiä, joiden välillä on erittäin paksu nauha.Tämä tarkoittaa, että he voivat uida tehokkaasti, mutta on vaikea kävellä maalla.

Kuten muutkin sivukaulan kilpikonnat, tämä laji vetäytyy päänsä kuoren avaamiseen pelättäessä.

Koko

Vaaleanpunainen sivukaula-kilpikonna on keskikokoinen laji.

Urokset kasvavat aikuisen pituuteen noin 5 tuumaa, kun taas naaraat saavuttavat tyypillisesti 7–8 tuuman pituuden.On ilmoitettu erityisen suurista, hedelmällisistä naisista, jotka ovat 10-16 tuumaa, jos niille annetaan tarpeeksi tilaa kasvaa.Tämä on kuitenkin melko harvinaista.

Äskettäin kuoriutuneet kilpikonnat alkavat noin 1,2 tuumaa.

Ne kasvavat noin puoli tuumaa kuukaudessa elämänsä ensimmäisten kuukausien ajan.

Nuoret (4–12 kuukautta) Pitäisi saavuttaa noin 3–4 tuumaa.Tämä on koko, jolla ne yleensä myydään.

Miehet ja naiset saavuttavat noin 5 tuumaa ensimmäisen vuoden jälkeen.Urokset lakkaavat kasvamasta tässä koossa, mutta nainen kasvaa edelleen, kunnes hän saavuttaa 7-8 tuumaa.Hän on suurempi kuin mies vähintään 2 tuumaa.

Kaksi sukupuolta on erittäin helppo kertoa toisistaan.

Miehillä on pienempiä ja ohuempia runkoja, mutta paksummat pyrstöt ja pidemmät kaulat.Naisten häntä on ohut, mutta hänen ruumiinsa on paksu ja leveä munien kuljettamiseen.

Elinikä

Vaaleanpunainen sivukaula-kilpikonna asuu tyypillisesti 20–30 vuotta lemmikkinä.Joissakin tapauksissa suurta huolellista kilpikonnaa voi tehdä sen 50 -vuotiaana, mutta tämä ei ole yleistä.Voit lisätä kilpikonnan elinaikaasi säännöllisillä vesimuutoksilla, pitää säiliön puhtaana ja tarjota oikea ruokavalio jokaiselle elämävaiheelle.

Jos kilpikonnaasi ei syöte tarvitsemiaan ravintoaineita ja vitamiineja, saatat huomata joitainpyramidaaliset muodonmuutokset.

Vaaleanpunainen sivukaula-kilpikonna pyramiding tapahtuu aliravitsemuksen ja vitamiinin puutteiden seurauksena.Se on erityisen yleistä kalsiumvajeen kanssa.Sinun tulisi varmistaa, että sivukaulasi kilpikonna on saanut tarpeeksi kalsiumia, proteiineja ja vitamiineja ruokavaliossaan.

Pyramiding ei ole hengenvaarallinen, ellei sitä jätetä hoitamatta.

A -vitamiinin puute on myös melko yleinen tässä lajissa, vaikka se ei yleensä johdu sen ruokavaliosta.A -vitamiinin puute tapahtuu, kun he eivät saa tarpeeksi UV -valoa.Varmista, että kilpikonna on alttiina 12 tunnin UV -valolle joka päivä.

Pyöreä kanta on yleinen loisinfektio PET -kilpikonnissa.Jos kilpikonnalla on pyöreät madot, näet pienet valkoiset madot sen pudotuksissa.He voivat myös kokea ripulia, oksentelua ja painonpudotusta.

Vaaleanpunainen sivukaulan kilpikonnahoito

Pink-Bellied Side-Neck Turtle 101: Care, Size & More (3)

Tämä laji tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden matelijoille ystäville kokeilla kättään kilpikonnan pitämisessä.On kuitenkin hyödyllistä saada jonkin verran kokemusta akvaarion säilytyksestä ja vesisykleistä.Yhden terveellisen pitämiseksi sinun on asennettava ja ylläpidettävä akvaariota matalalla vesialueilla ja paistamispaikoilla.

Tässä on muutamia tärkeitä vinkkejä vaaleanpunaiseen sivukaulan kilpikonnan hoitamiseen:

  • Vauvakilpikonnat voivat aloittaa 30 gallonan säiliössä.Sinun on koonnut 10 gallonaa jokaisesta tuumasta, jota ne kasvavat.Aikuisen paras säiliökoko on 80 gallonia.
  • Säiliöllä tulisi olla matala ja syvän veden alue, jossa on rinteet ja pistoalueet.
  • Vesi on deklorattu kokonaan ennen kilpikonnan lisäämistä.Daklorinaatio on suoritettava joka kerta, kun puhdistat säiliön.
  • Säiliö on puhdistettava kerran viikossa, vaihtamalla vettä 25–50% joka kerta.Kanisterisuodatin on paras suodatin näiden lemmikkieläinten tuottamien jätteiden käsittelemiseksi.
  • Pese kädet aina säiliön puhdistamisen jälkeen, koska kilpikonnat ovat pahamaineisia salmonella -kantajia.

Säiliöasennus

Voit pitää vaaleanpunainen sivukaula kilpikonna sisätilojen akvaariossa, joka on noin 80 gallonia.Sinun on koottava säiliö 10 gallonalla jokaisesta tuumaa yli 8 tuumaa kilpikonna kasvaa.Erityisesti suurten naaraiden on koottava enintään 100 gallonaa tai enemmän.

Jos aiot pitää useamman kuin yhden, sinun on lisättävä 10 gallonaa jokaiseen säiliön lisäkilpikonnaan.

Niitä ei pidä pitää suuremmilla kilpikonnilla, kuten myskin kilpikonnalla ja laatikkikilpikonnilla.

Säiliössä tulisi olla sekoitus matalaa ja syvää vettä, joka on syvyydessä 4 - noin 16 tuumaa.Matalan veden alueiden tulisi olla tavoitettavissa kaltevuuden, tukin tai suuren kallion avulla.

Matalavesialueet on koristeltava kivillä ja muilla pintapinnoilla.Täällä kilpikonna tulee lämmetä lämmönvalaisimen alla.

Haluat myös rakentaa muutaman paikan kilpikonnalle piiloutuakseen vedenalaiseen.Kivet, ontot tukit, luolat ja sekä keinotekoiset että elävät kasvit tekevät työn hienosti.Tämän kilpikonnan parhaita kasveja ovat Frogbit, Java -saniaiset, Hornwort ja Anacharis.

  • Säiliö: 80 gallonan lasiakvaario.
  • Substraatti: Paljain pohja.
  • Sisustus:Kivet, ontot tukit, luolat ja kasvit.
  • Kasvit:Frogbit, Java -saniaiset, Hornwort ja Anacharis.
  • Valaistus: 75 watin UVB-polttimo.
  • Lämpötila: 88 ° F: n paistaminen;Veden lämpötila 75-77 ° F.

Lämpötila

Vaaleanpunaisten kilpikonnan veden lämpötilat pidetään parhaiten välillä 75-77 ° F, vaikka ne kestävät veden lämpötilan välillä 66-80 ° F.On suositeltavaa, että käytät akvaariolämmitintä estääksesi lämpötilan upottamasta alle 65 ° F.

Älä anna veden lämpötilan mennä alle 65 tai yli 82 ° F.

Pinnan pinnan lämpötilan tulisi olla välillä 88 - 90 ° F ja lämmitettävä halogeenilämpövalaisella.

Kerros substraatti matalan veden alueen saavuttamiseksi kerros substraatti.On hienoa kerrostaa substraatti kivillä, jotka ovat suurempia kuin kilpikonnasi pää.Lisää matalaan vesialueelle iso, litteä kallio ja aseta se lämmönvalaisin alle.

Valaistus

Valaistusta varten voit käyttää 75 - 100 watin UV -lamppua 12 tunnin ajastimella.

Älä koskaan altista säiliötä ohjaamaan auringonvaloa, koska tämä voi nostaa lämpötilan vaaralliselle tasolle.

Kosteus

Vaaleanpunaiset sivukaulaiset kilpikonnat eivät ole erityisen herkkiä kosteudelle.Säiliön lämpötila on paljon tärkeämpi kuin kosteus.Niin kauan kuin veden lämpötila on tarpeeksi lämmin, kilpikonnasi tulisi olla hienosti.He viettävät suurimman osan päivästään vedessä, joten sinun ei tarvitse sumuttaa säiliötä.

Substraatti

Paljain pohja, pehmeä hiekka tai joen muta on paras tyyppinen substraatti.

Älä koskaan käytä soraa tai kiviä, koska kilpikonna voi tukahduttaa ne.

Ruokavalio

Vaaleanpunainen sivuneuvosto kilpikonna onYleinen syöttölaiteJa syö melkein mitä tahansa.Luonnossa he pistävät hyönteisiä, matoja, etanoita, etanoita ja makean veden katkarapuja.He syövät erilaisia ruokia eri elämävaiheissa.

Nuorten lemmikkieläinten vaaleanpunaisia kilpikonnia voidaan syöttää sekoitus kilpikonnapellettejä ja pieniä eläviä saaliin 48 tunnin välein.Hedelmäkärpäset, pienet sirkat ja verimaiset tekevät heille upeita välipaloja.

Aikuisille voidaan ruokkia erilaisia ruokia kolme kertaa viikossa.He hyväksyvät mielellään useimmat elävät saalit, mukaan lukien verimatot, lierot, ateriomatot, sirkat, etanat ja etanot.Hoitona voit kiehua ja valmistaa salaattia, pinaattia tai porkkanaa.

Varmista, että kaikki syötät ovat silputtuja riittävän pieniä, jotta kilpikonna pystyy sulamaan sen turvallisesti.

Kaikilla sivukauloilla kilpikonnia tulisi olla kalsiumia ruokavaliossaan.Tämä voidaan varmistaa murskatuilla etanankuorilla ja makean veden katkarapuilla.

Nälkäiset kilpikonnat uivat säiliön sivuille odottaa ruokaa.

Turvalliset ruuat

  • Kilpikonnapelletit
  • Sirkat
  • Kärpäset
  • Verimaat
  • Ateriamatot
  • Mato
  • Etanat
  • Slugs
  • Makean veden katkarapu
  • Etanakuoret
  • Lehtisalaatti
  • Pinaatti
  • Silputtu porkkanat

Temperamentti

Nämä kilpikonnat ovat melko pieniä ja arka.Luonnossa he pyrkivät pelastamaan suurempia kilpikonnia, mutta tulevat hyvin toimeen lajien kanssa, jotka ovat kooltaan samankaltaisia kuin ne.Päivän aikana he viettävät melkein koko aikansa vedessä pysyen piilossa mahdollisilta saalistajilta.

Tyypillisiin vaaleanpunaisten sivukaulan kilpikonnan käyttäytymiseen sisältyy uinti ja paistaminen.

Uinti on heidän ainoa liikkeenmuoto.He eivät kävele maalla!

Normaalisti he viettävät jopa 45 minuuttia kerrallaan vedenalaisena, ennen kuin he tulevat pintaan hengittämään tai 5 minuutin baskia auringossa.

Lemmikkieläiminä huomaat kilpikonnasi vedessä useammin kuin ei.Kuitenkin ilman petoeläimiä, he lepäävät pidempään akvaariossa kuin luonnossa.

Huolimatta kilpikonnan 'hitaasta ja tasaisesta' stereotyypistä, tämä laji on yllättävän nopea vedessä!Voi olla melko hauskaa katsella vaaleanpunaista sivukaulaa kilpikonnaa vetoketju heidän akvaarionsa ympärillä.Jos yrität saada kiinni, he vetoketjuvat piiloutuakseen kasvin tai kallion taakse.

Käsittely

Pink-Bellied Side-Neck Turtle 101: Care, Size & More (4)

Vaaleanpunainen, sivukaula-kilpikonna ei halua pitää tai viedä vedestä.Käsittely saa heidät tuntemaan olonsa alttiiksi saalistajille ja lisää myös riskiä, että he kuivuvat tai altistuvat bakteereille.

Jos valitset yhden, he kamppailevat, mikä voi saada sinut pudottamaan ne.Syksy voi olla tappava ja voijohtaa murtuneeseen kuoreen.

Vaaleanpunaisen turmeltuneen kilpikonnan noutaminen aiheuttaa paljon tarpeetonta ahdistusta.

Lukuun ottamatta niiden puhdistamista, karanteenista tai siirtämistä, sellaista ei ole todellista syytä.

Jos joudut hakemaan se mistä tahansa syystä, sinun tulee käyttää pientä verkkoverkkoa.Älä koskaan käsittele niitä paljain käsin, koska voit altistua Salmonellalle.

Pese kädet aina ennen käsittelyä ja sen jälkeen, älä jätä niitä vedestä tarvittaessa pidempään.

Ovatko ne hyviä lemmikkejä?

Vaaleanpunaiset sivukaulat Kilpikonnat tekevät erinomaisia lemmikkejä!Ne ovat oppivia, ystävällisiä ja ennen kaikkea suloisia.VerrattunaMuut lemmikkilajit, Niitä on helppo hoitaa ja niillä on paljon vähemmän vaativia säiliöasetuksia ja hoitotarpeita.

Nämä kilpikonnat ovat erinomaisia pitäjille, jotka poimivat ensimmäisen kilpikonnansa.Ne eivät ole hyvä paikka aloittaa niille, jotka ovat täysin uusia matelijan pitämisessä.

Vaaleanpunainen sivuneuvosto kilpikonna on 20–30 vuoden sitoutuminen.

Ennen kuin otat yhden sisään, tutustu hyväkseen yhden edut ja haittoja, jotka koskevat yhden:

PlussatHaittoja
  • Kauniit värit ja suloinen ulkonäkö.
  • Pieni ja hallittavissa vain 5–8 tuumaa pitkä.
  • Voidaan pitää niin pienessä säiliössä kuin 80 gallonia.
  • Yksinkertainen hoito- ja ruokavaliovaatimukset.
  • Ei pure, nip tai kynsi.
  • Laillinen säilyttää kaikissa 50 osavaltiossa, mutta voi vaatia lupaa joillakin alueilla.
  • Ei voida pitää kalojen tai selkärangattomien kanssa.
  • Ei halua käsitellä tai pitää.Voi levittää salmonellaa ihmisen käsittelijöille.
  • Suuret naaraat voivat kasvattaa säiliöitään.
  • Erilaiset ruokintavaatimukset ja aikataulut jokaiselle elämän vaiheelle
  • Vaikea löytää suurista jälleenmyyjistä.

Ostajan opas

Vaaleanpunainen keltainen sivukaula kilpikonna on melko harvinainen ja harvinainen löytää lemmikkinä.Et todennäköisesti löydä sitä myytäväksi lemmikkikaupasta tai ketjukauppiaasta.Paras paikka etsiä vaaleanpunainen sivukaulainen kilpikonna myytävänä on kaupassa, joka on erikoistunut kilpikonniin taimatelijoukko.

Niiden tyypillinen hinta on noin 25–50 dollaria kilpikonnia kohti.

Jotkut kaupat myyvät niitä 3–4 ryhmissä, joiden hinta on noin 50 dollaria ryhmää kohti.

Kilpikonnasi kustannuksista, kuoriutumisen hinta ei ole ainoa harkittava asia.Muut kulut, joita sinun tulisi suunnitella, ovat:

  • 150 dollaria korkealaatuisesta 80 gallonan lasisäiliöstä.
  • Suodatin, lämpövalaisin, akvaariolämmitin ja valaistusjärjestelmä maksaa välillä 120–250 dollaria.
  • Ruoka voi maksaa 40–65 dollaria kuukaudessa.
  • 10–30 dollaria kuukaudessa voit saada kilpikonnan lääketieteellisen hoidon vakuutussuunnitelman nojalla.

Kun ostat vaaleanpunainen sivukaula kilpikonna, haluat varmistaa, että löydät terveellisimman mahdollisen näytteen.Kuori on yksi kilpikonnan terveyden tärkeimmistä indikaattoreista.Sen tulisi olla sileä ja pyöreä, ilman halkeamia, pyramidita tai muita epämuodostumia.Värien tulisi olla kirkkaan vaaleanpunaisia, oransseja tai punaisia.

Kilpikonnan ei tulisi olla liian rasvaa tai liian ohut.Niiden tulisi näyttää uteliailta, valppailta ja näyttää normaali toimintataso.

Yhteenveto

Vaaleanpunainen keltainen sivukaula kilpikonna on yksi parhaimmista lajeista harrastajalle, joka on uusi kilpikonnan pitäminen.Tämä vettä rakastava kilpikonna mahtuu suoraan 80 gallonan akvaarioon!Voi olla melko hauskaa katsella heitä vetoketjulla ja levittää heidän ainutlaatuisessa elinympäristössään.

Heidän viimeaikainen suosio johtuu niiden kirkkaan vaaleanpunaisesta kuoresta ja keltaisesta kaulamerkinnästä.Ne ovat yksi kauneimmista kilpikonnista, joita koskaan näet.

Vaikka niitä ei pidä käsitellä, olet iloinen siitä, kuinka suloinen ja ystävällinen tämä lemmikki on.

Niitä on helppo hoitaa ja ruokkia niitä on yksinkertaista, koska he syövät melkein mitä tahansa.Jos etsit yhtä parhaimmista matelijoista akvaarioharrastuksessa, vaaleanpunainen sivukaula kilpikonna on se!

Vaaleanpunainen sivukaula Kilpikonna 101: Care, koko ja paljon muuta (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 6269

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.