Täydellinen opas Pappy Van Winkle Bourbon Whiskyyn: Hype ja historia selitettyinä (2023)

TervetuloaBrändin erittely, sarja kattavia mutta helposti tiivistettyjä oppaita suosikkiyrityksillesi, jotka sisältävät oivalluksia ja tietoja, joita et löydä keskimääräiseltä Tietoja-sivulta.

luulisiPappy Van Winkleon brändi, joka ei kaipaa esittelyä – paitsi että se tarvitsee. Totuus on, että useimmat ihmiset eivät tiedä "Pappystä" muuta kuin sen, että sen oletetaan olevan paras laatuaan. Tehdään siis ennätys suoraan. Tässä on kaikki, mitä sinun tulee tietää Amerikan halutuimmasta hengestä.

Pikalinkit
Miksi se on kuuluisa
Tapoja saada se

Pappy History, lyhennettynä

Myymälän avaaminen: Pappy Van Winkleviittaa Julian Sr. "Pappy" Van Winkleen, joka loi alkuperäisen Van Winkle -viskisarjan. Van Winkle on hollantilainen nimi, joka käännetään löyhästi "kauppiaalta". Saatuaan kokemusta työpaikoista ja aikaisemmin tehdystä tislausyrityksestäKielto, Julian Sr. avasi uuden Stitzel-Weller-tislaamon vuonna 1931 61-vuotiaana Louisvillen ulkopuolella. Hän vaikutti liiketoimintaan kuolemaansa saakka vuonna 1965 91-vuotiaana.

Vuosikymmeniä kestänyt lasku:1970- ja 1980-luvuilla yleisön juomamieltymykset siirtyivät muihin väkeviin alkoholijuomiin (erityisesti vodkaan), mikä vaurioitti vakavasti bourbon-teollisuutta. Vuosia jatkuneen tasaisen myynnin laskun ja perillisten välisten erimielisyyksien jälkeen siitä, mitä tehdä yrityksen kanssa, Pappyn poika Julian Jr. myi Stitzel-Weller-tislaamon ja oikeudet kaikkiin sen viskimerkkeihin vuonna 1972 – Old Ripiä lukuun ottamatta. Van Winklen nimi.

Julian Jr.:n päätös ostaa takaisin Stitzel-Weller-viskivarastoa ja pullottaa se Old Rip Van Winkle -etiketillä oli jossain määrin säilyttänyt hänen isänsä teoksen, mutta Kentuckyn viskin markkinat pysyivät kuivana. Julian Jr. kuoli vuonna 1981 jättäen Old Rip Van Winkle -linjan ja Stitzel-Wellerin osakkeet pojalleen Julian III:lle. Samoihin aikoihin Stitzel-Weller lopetti pullotuksen Van Winklen perheelle. Niinpä Julian III vaihtoi Hoffman Distilleryyn Lawrenceburgissa pullottamaan ja varastoimaan viskiään.

The Complete Guide to Pappy Van Winkle Bourbon Whiskey: Hype and History Explained (1)

Paluu:80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa bourbon alkoi hiipiä takaisin amerikkalaiseen juomakulttuuriin, ja Julian III:n brändi alkoi herättää huomiota. Hän alkoi hankkia vanhoja viskejä, joita hän osti muilta tislaamilta – Stitzel-Wellerin päällikkönä heidän joukossaan – ja julkaisi 10 vuotta vanhan bourbonin, jota seurasi 12, 14 ja lopulta 20 ja 23 vuotta vanhat bourbonit. Chicagon myyntiedustaja syötti 20-vuotiaan pullon Beverage Tasting Instituten paneeliin, jossa se sai arvosanaksi 99. Se oli yrityksen ensimmäinen suuri murto. Julian III:n mukaan pullon sisällä oleva bourbon oli ostettuVilli kalkkuna, jotka olivat hankkineet sen itse Old Boone -nimisestä tislaamosta. Tämä oli Pappy-hype-kulttuurin synty.

Viskihulluus:Kysymys siitä, kuka on valmistanut mehun mihin tahansa Pappy Van Winkle -pulloon, on valtava keskustelun ja kiinnostuksen lähde koville viskifaneille, erityisesti Buffalo Trace -kumppanuuden valossa. Ei ole mahdollista, että Buffalo Trace voisi tuottaa täsmälleen samaa bourbonia, joka oli voittanut Pappy-palkinnot aiemmin.

Jossain vaiheessa vuoden 2002 jälkeen osa Buffalo Tracen tuottamasta viskistä sekoitettiin vanhan Stitzel-Weller-kannan kanssa uusien Pappy- ja Old Rip Van Winkle -pullojen luomiseksi. Spekulaatio siitä, millä vuosikerralla kunkin tarjouksen lopetettiin, mukaan lukien Stitzelin tuottama bourbon, tislaamo, jolla on tietty mystiikka, on lisännyt Pappy-perinteeseen mysteeriä ja tehnyt vanhemmista pulloista paljon arvokkaampia.

Nykyään harvat nimet viskissä vaativat Pappyn rahoja ja kiinnostusta, eikä yksikään käynnistä samaa fanaattista viinakauppojen huutelua satojen kilometrien päässä.

Aiheeseen liittyviä tarinoita

Buffalo Trace Whiskyn täydellinen ostoopas23 parasta juotavaa bourbonia vuonna 2023Tämä tislaamo kirjoittaa uudelleen Bourbonin säännöt

Kuinka ostaa pappya

Spoilerit: kun ei ole yhteyttä viinakaupan omistajaan tai jakelijaan, Pappyn metsästämisessä ei ole takuita. Käytä näitä parhaita käytäntöjä viisaasti, mutta hillitse odotuksia ovella.

Pääset listalle:Parhaatkin viinakaupat rajoittuvat niille jaettuun pullomäärään. Kun Buffalo Trace on lähettänyt vuoden jaon, uusia pulloja tulee vasta ensi vuonna. Tämä tarkoittaa, että kaupoissa on hyvin vähän pulloja ja paljon asiakkaita, jotka haluavat niitä. Yleisin ratkaisu kaikenkokoisille myymälöille on arpajaiset, joten kysy paikallisten paikkojen kassalta, onko sellainen olemassa ja hanki itsesi mukaan. Arvonnan voittaminen ei tuo sinulle ilmaista pulloa, mutta saat ainakin mahdollisuuden ostaa sen.

Katso karttaa:Asutuskeskusten kaupat saavat todennäköisemmin haluttua viskiä, ​​mutta ne myös houkuttelevat todennäköisemmin valtavia väkijoukkoja. Liikkeille, joissa on vähemmän kävijöitä tai harvaan asutuilla alueilla, jaetaan vähemmän hyvää tavaraa. Tämä tekee esikaupunkien reunasta ensiluokkaisen viskinmetsästysalueen – jossa vähittäiskauppiaat saavat todennäköisemmin Pappyn ja jokaisesta pullosta taistelee vähemmän ihmisiä.

Ole hyvä asiakas:Kaikkien kokeneiden viskinkeräilijöiden yksinkertaiset ja viisaat neuvot. Anna yrityksesi lähimmälle myymälälle pitkäksi aikaa, niin saat todennäköisemmin "varman", kun kysyt harvinaisista tai määrätyistä pulloista. On huomattava, että tätä tekniikkaa käytetään tehokkaammin pienemmissä myymälöissä, koska suuret eivät välttämättä taistele pitääkseen jokaista ovesta tulevaa asiakasta.

Avaa lompakkosi:Voi olla lohdullista (tai vastenmielistä) tietää, että kun jokainen menetelmä on käytetty loppuun, siellä on aina myyjiä jossain. Se voi olla ystävän ystävä, joku Craigslistissa oleva kaveri tai vaihto Facebook-suoraviestin kautta, mutta voit olla varma, että joku siellä on valmis ottamaan vastaan ​​kaiken, minkä arvoinen olet etsimässäsi viskissä. Se tulee kalliiksi ja saatat joutua huijatuksi (fake Pappy ei ole harvinaista), mutta halusimme tai et, nämä toissijaiset ostomarkkinat ovat olemassa.

Merkitse kalenteriisi:Pappy Van Winkle Collection julkaistaan ​​suunnilleen samaan aikaan joka vuosi - lokakuun lopusta marraskuuhun. Jahtaatko sitä vähittäiskaupassa (onnea!), osallistut arvontaan tai suostut maksamaan kohtuuttomia jälkimarkkinahintoja, silloin uudet pullot alkavat kiertää. Varoitus: useimmat kauppojen omistajat joko epäröivät tarjota tai he eivät tiedä, milloin heidän määränsä saapuu. Toimitus myymälöihin voi vaihdella alueen, osavaltion ja kaupungin mukaan; Jos sinulla ei ole ystävää, joka työskentelee jakelijalla, et tiedätarkalleenkun se laskeutuu.

The Complete Guide to Pappy Van Winkle Bourbon Whiskey: Hype and History Explained (5)

Jokainen pullo pappya, selitetty

Pappy Van Winkle Collection koostuu kuudesta pullosta. Täältä löydät maistelutiedot, vähittäismyyntihinnat ja katuhinnat kaikille kuudelle.

Old Rip Van Winkle 10 vuotta

The Complete Guide to Pappy Van Winkle Bourbon Whiskey: Hype and History Explained (6)

Kohteliaisuus

Old Rip Van Winkle 10 vuotta

caskers.com

993,99 dollaria

 • Vähittäismyyntihinta:70 dollaria
 • Katuhinta:~700 dollaria
 • Todiste:107

  Viehättävä, väärässä paikassa oleva velho, jolla on kivääri painettuna rintaansa vasten, käyttää kaikkein saatavilla olevien Van Winkle -viskien etikettiä. Senvaintynnyrinkestävässä, johon on lisätty tilkka vettä annostelun jälkeen, jotta se hallitsee sitä. Sen kestävyys ja ikä tarkoittavat, että siinä on makua, mutta enimmäkseen leivontamausteet, puu ja alkoholi ovat mieluummin kuin makeus, joka ansaitsi Pappyn edustajan. Se on loistava pullo jäljitettäväksi loppuunsaattajille tai niille, jotka haluavat vain pullon kerskumiseen.

  Lisätietoja: Täältä

  Van Winklen 12 vuoden erikoisreservi

  The Complete Guide to Pappy Van Winkle Bourbon Whiskey: Hype and History Explained (7)

  Kohteliaisuus

  Van Winklen 12 vuoden erikoisreservi

  drizly.com

  1 199,99 dollaria

  • Vähittäismyyntihinta:80 dollaria
  • Katuhinta:~1000 dollaria
  • Todiste:90

   Special Reserve 12-year on Van Winkle -viski Basil Haydenin juomarille. Anteeksi tämän vertailun harhaoppisuus, jokainen, joka on kokeillut sitä, tietää sen olevan totta. Sen matalampi pito (90) ja keskimääräinen kypsymisaika (ainakin Pappylla) tarkoittavat, että et saa ankarampaa alkoholipalovammaa nenään tai kitalaessa, eivätkä tammen tanniinit joudu nielemään sinua. Basil Haydenin tapaan se kuitenkin tyydyttää kaikkia aloittelijasta kokeneeseen ammattilaiseen.

   Lisätietoja: Täältä

   Pappy Van Winklen perhereservi 15 vuotta

   The Complete Guide to Pappy Van Winkle Bourbon Whiskey: Hype and History Explained (8)

   Kohteliaisuus

   Pappy Van Winklen perhereservi 15 vuotta

   caskers.com

   2 498,99 dollaria

   • Vähittäismyyntihinta:120 dollaria
   • Katuhinta:~2500 dollaria
   • Todiste:107

    Vain kolmessa suuremman Pappy Van Winkle -kokoelman pulloista on sana "Pappy" - tämä on nuorin. Se eroaa muista PVW-pulloistaan ​​yhdellä tärkeällä tavalla ja muutamalla pienellä tavalla. Major: se on pullotettu tynnyritiiviissä (107), ainoa ilmaisu kokoelmassa näin käsiteltynä. Joten vaikka saat jonkin verran vanhempaan Pappyyn liittyvää makeutta, saat myös paksun, rasvaisen vartalon ja terveen palamisen ensimmäisillä siemauksilla. Se oli aiemmin kokoelmaan innostuneiden suosikki Pappy, mutta sen käytettyjen tuotteiden hinta on viime vuosina noussut räpytyksestä sinun-parempi tarkistaa-pankkitiliisi.

    Lisätietoja: Täältä

    Pappy Van Winklen perhereservi 20 vuotta

    The Complete Guide to Pappy Van Winkle Bourbon Whiskey: Hype and History Explained (9)

    Kohteliaisuus

    Pappy Van Winklen perhereservi 20 vuotta

    drizly.com

    2 999,99 dollaria

    • Vähittäismyyntihinta:200 dollaria
    • Katuhinta:~4000 dollaria
    • Todiste:90

     Parhaiten palkituista Pappyista sanotaan usein, että 20 vuotta voidaan sekoittaa hienoon konjakkiin. Se on huomattavasti huonompi todiste (90) kuin maanmiehensä, uhraten vartalonsa puun tanniinien ja hedelmäisen makeuden pahan tasapainon vuoksi. Tämä pullo ei ole ollut kohtuullinen osto vuosikymmeniin, joten älä odota löytäväsi tarjouksia täältä.

     Lisätietoja: Täältä

     Pappy Van Winklen perhereservi 23 vuotta

     The Complete Guide to Pappy Van Winkle Bourbon Whiskey: Hype and History Explained (10)

     Kohteliaisuus

     Pappy Van Winklen perhereservi 23 vuotta

     caskers.com

     5 453,99 dollaria


     • Vähittäismyyntihinta:300 dollaria
     • Katuhinta:~5000 dollaria
     • Todiste:96

      Tämä on unobtaania. Vanhin Pappy Van Winkle -perhereserveistä istuu aivan nuorempien sisarustensa välissä todisteena (96), mutta maultaan etäinen. Viimeiset kolme kypsymisvuotta yli 20 vuoden aikana ovat hyvin selkeitä – tämä on puumainen, tanniininen, suuta kuivaava viski. Osa 15- ja 20-vuotiaiden kukka- ja hedelmäperäisestä makeudesta vähenee tämän vuoksi. Tämä ei tarkoita, etteikö se olisi poikkeuksellinen sieppaaja; Sen sijaan sitä ei kukaan kutsuisi "sileäksi". Jos löydät sen alle 1 000 dollarin mistä tahansa, osta se – voit myydä sen jollekin smuckille vähintään kaksinkertaisella hinnalla.

      Lisätietoja: Täältä

      Van Winkle Family Reserve Ruis 13 vuotta

      The Complete Guide to Pappy Van Winkle Bourbon Whiskey: Hype and History Explained (11)

      Kohteliaisuus

      Van Winkle Family Reserve Ruis 13 vuotta

      drizly.com

      1 999,99 dollaria

      • Vähittäismyyntihinta:120 dollaria
      • Katuhinta:~2000 dollaria
      • Todiste:96

       Tämä on ruis, mutta voimme olettaa, että se ei ole korkea ruis. Tavara juo aivan kuten bourbonia ja on luultavasti toiseksi tai kolmanneksi eniten arvioitu koko kokoelmasta. Se on yksi markkinoiden vanhimmista ruisista (Buffalo Tracen antiikkikokoelman Sazerac Rye varastaa kruunun) ja se näkyy lapioina – mitä tahansa rukiin mausteisuutta kumoaa rikas sekoitus tupakkaa, hunajaa, toffeeta ja hedelmiä. Tämä on Van Winkle -viski elämäsi viskinörille.

       Lisätietoja: Täältä

       Aiheeseen liittyviä tarinoita

       Weller 12-vuotias: mitä se on ja miksi se on niin kallistaSaatat todellakin pystyä ostamaan Pappyn tänä vuonnaWeller 12 juuri teki Cameon "Yellowstonessa"
       Top Articles
       Latest Posts
       Article information

       Author: Horacio Brakus JD

       Last Updated: 14/11/2023

       Views: 5661

       Rating: 4 / 5 (51 voted)

       Reviews: 90% of readers found this page helpful

       Author information

       Name: Horacio Brakus JD

       Birthday: 1999-08-21

       Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

       Phone: +5931039998219

       Job: Sales Strategist

       Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

       Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.