Pleasure (Film, 2021) - MovieMeter.nl (2024)

  • 52 berichten
  • 19 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 52 BERICHTEN
  • 19 MENINGEN

zoeken in:

Vorige12Volgende

james_cameron

  • 6008 berichten
  • 9126 stemmen

16 februari 2022, 18:09 uur

Onbestendig maar overwegend fascinerend kijkje in de groezelige p*rno-industrie van Los Angeles. De mooie Sofia Kappel is zeer overtuigend in de hoofdrol, als de negentienjarige zweedse Linnéa die onder haar pseudoniem Bella Cherry probeert de top te bereiken. De film is behoorlijk grafisch en gaat lastige scenes niet uit de weg, al wordt het nergens al te expliciet en/ of vulgair. De medewerking van veel mensen uit de industrie (zowel voor als achter de schermen) komt de geloofwaardigheid natuurlijk flink ten goede. Qua verhaal en thematiek heeft de film niet veel te melden en het abrupte einde is het ook niet helemaal, maar qua sfeer en visuele aanpak zit het wel snor.

Filmkriebel

  • 8980 berichten
  • 4150 stemmen

16 februari 2022, 19:25 uur

james_cameron schreef:

De medewerking van veel mensen uit de industrie (zowel voor als achter de schermen) komt de geloofwaardigheid natuurlijk flink ten goede.

Nee hoor. Je krijgt gewoon te zien wat ze willen dat je ziet.

Pleasure (Film, 2021) - MovieMeter.nl (4)

deridder

  • 251 berichten
  • 1455 stemmen

28 februari 2022, 00:36 uur

walgelijke film. In wat voor wereld leven we?!

Iron Maiden

  • 2543 berichten
  • 6569 stemmen

11 maart 2022, 20:21 uur

deridder schreef:

walgelijke film. In wat voor wereld leven we?!

Walgelijk op wat voor manier?

Thomas83

  • 3727 berichten
  • 3370 stemmen

19 maart 2022, 17:10 uur

Moest wel even echt wennen aan deze film. Aanvankelijk heb je het idee naar veredelde p*rno te kijken. Hoewel er geen directe seks wordt getoond is de film verre van preuts. Je ziet de nodige geslachtsdelen in close-up voorbijkomen.

Gaandeweg wordt het duidelijk dat de film in opbouw en structuur gewoon een vrij typische film is, vol elementen als ambities, vriendschap en verraad, en met een gelikte en passende soundtrack. Het is niet bijzonder origineel misschien, en het steekt allemaal net iets te netjes in elkaar, maar de film kijkt gewoon heel prettig weg, en het is alleen de setting die echt anders is. Die setting biedt gelijk een (volgens mij) vrij eerlijke blik op de p*rno-industrie.

Wat ik wel heel opvallend vond was hoe goed al die acteurs het doen, aangezien 90% echte p*rnoacteurs zijn. Vooral Zelda Morrison maakt indruk met haar spel. Daarnaast is Sofia Kappel in de hoofdrol ook erg sterk. Van wat ik begreep komt ze niet uit de p*rno-industrie en is dit zelfs haar allereerste filmrol, tamelijk bizar als je ziet wat ze allemaal moet ondergaan. Bepaalde scènes zijn extreem ongemakkelijk. Spiegler vond ik vrij komisch. Blijkbaar is hij ook in het echt een soort van superagent omgeven door glamour, maar als je hem dan in het echt ziet...

xxERWINxx

  • 1649 berichten
  • 884 stemmen

13 april 2022, 22:36 uur

Vandaag bekeken, vond hem vrij matig, een film kan je deze niet echt noemen, meer een documentaire over hoe een p*rnoster klein begint en zo steeds groter word met daarbij de voor en nadelen.

Redelijk wat naakt, maar nergens echt schokkend.

Beetje raar einde ook, de film was ineens afgelopen zonder echt duidelijk word waarom.

Verder leuk om eens gezien te hebben, maar verder niet echt bijzonder.

  • 3166 berichten
  • 3516 stemmen

18 juli 2022, 22:36 uur

xxERWINxx schreef:

Vandaag bekeken, vond hem vrij matig, een film kan je deze niet echt noemen, meer een documentaire over hoe een p*rnoster klein begint en zo steeds groter word met daarbij de voor en nadelen.

Redelijk wat naakt, maar nergens echt schokkend.

Beetje raar einde ook, de film was ineens afgelopen zonder echt duidelijk word waarom.

Verder leuk om eens gezien te hebben, maar verder niet echt bijzonder.

Je zegt dat je dit geen niet echt een film kan noemen omdat het een documentaire lijkt. Maar documentaire is gewoon wel degeljjk film, het genre documentaire.

In dit geval dus een mockumentary (een film die gemaakt is alsof het een docu betreft).

blurp194

  • 4534 berichten
  • 3595 stemmen

15 augustus 2022, 13:34 uur

Moeizaam.

De vraag dringt zich vooraleerst bij me op waarom Thyberg deze film wilde maken, wat de boodschap is die de film te brengen heeft - tenminste, ik neem maar even aan dat de bedoeling niet was om een anderhalf uurtje leeg amusem*nt te brengen. Toch is dat eigenlijk wel het effect, want behalve wat brute close-ups heeft Pleasure maar weinig meer te brengen dan een behind the scenes of documentaire over de amerikaanse p*rnoindustrie. Is de boodschap dan iets over de ledigheid van de roem, dat het bereiken van de top ten koste gaat van een plezierig en gezellig leven? mwah, daar heb ik ook wel eens een betere film over gezien, en in beide gevallen is het ook niet echt iets wat uniek is voor het p*rnowereldje. En over het p*rnowereldje zelf dan, ach, daar vond ik About Cherry (2012) eigenlijk een betere film in - met overigens wel wat parallellen in het narratief. Dat zal wel geen toeval zijn denk ik dan. Nee, wat bij mij overblijft is vooral een ietwat nare nasmaak van exploitatie - maar dan door deze film zelf, eerder dan het onderwerp waar het om gaat. Het doet me denken aan die vage kennis die altijd bij elke denkbare gelegenheid begint te zeveren over de positie van vrouwen, en daarbij vergeet dat hij een man is en dat doordat hij zijn bek elke keer opentrekt hijzelf juist vrouwen hun kansen ontneemt daar zelf iets over te zeggen. Ook daar krijg ik altijd een ongemakkelijk gevoel van.

kappeuter (crew films)

  • 72759 berichten
  • 5792 stemmen

17 augustus 2022, 17:09 uur

Toch wel ontluisterende en eerlijke kijk op de keiharde hedendaagse p*rnowereld en de krankzinnige eisen die er aan de vrouwen gesteld worden. Zoals te verwachten geldt hier een 'voor jou tien anderen mentaliteit'. Uitgebuit door agenten die veredelde pooiers zijn. Wat een eng mannetje is die Spiegler. Brrr..

Linnéa is sterk, maar voor het leven beschadigd. De leegte in haar bestaan is eindeloos diep.

Nogal een ellendige trip. Behoorlijk deprimerend en heftig. Ik was blij dat de film was afgelopen.

Dropout

  • 71 berichten
  • 2618 stemmen

18 augustus 2022, 03:08 uur

Filmkriebel schreef:

Oppervlakkig.

Los van penetraties al dan niet anaal, is deze film niet bepaald diepgaand. En als je dan ook nog weet dat de casting uit grote namen uit de Amerikaanse p*rno-industrie bestaat, dan weet je al snel dat dit geen volledig onafhankelijke visie is. Natuurlijk zullen ze willen tonen dat het er vrij beschaafd aan toe gaat tussen crew en performers. Bella Cherry is een Zweeds meisje die ervan droomt om een grote p*rno-actrice te worden en leert al snel dat de enige weg daarnaar toe opvallen is met extreme scènes, zoals die waarin ze twee zwarte latten in haar koffer moet incasseren.

Er zit wel een goede film in dit thema verborgen maar dat werd 'm niet. Te kil en afstandelijk, een stijl die te docu-achtig is. Ik had ook graag meer de mens achter de actrice gezien. Nu wordt ze voorgesteld zonder familie en vriendenkring en alsof ze de hele dag over lullen praat en pikante selfies maakt. Ook de motivatie is niet heel duidelijk. Nee, dit is een gemiste kans. Leek me meer een reclamefilm voor de p*rno-industrie.

Heb je de film überhaupt wel gezien of af en toe ff naar je scherm gekeken? Dit was allesbehalve reclame voor de p*rnowereld maar een harde kritische kijk op hoe het er aan toe gaat. "natuurlijk zullen ze willen aantonen dat het er vrij beschaafd aan toe gaat" zeg je. Dat deden ze Juist totaal niet. Weet niet wat jij onder beschaafd verstaat, maar dat was deze film zeker niet

hatebreeder

  • 907 berichten
  • 713 stemmen

20 augustus 2022, 21:47 uur

Apparte film maar het wist me redelijk te boeien, daarvoor 3*

Basto

  • 10129 berichten
  • 6831 stemmen

21 augustus 2022, 10:58 uur

Vrij eerlijk kijkje in de seksindustrie in LA. Goed gedaan, maar uiteindelijk te vlak qua drama.

3,5

El ralpho

  • 1421 berichten
  • 1039 stemmen

26 augustus 2022, 18:06 uur

What's your pleasure?

Coming-of age in combinatie met een inkijk in de p*rno industrie. Iets wat je niet dagelijks voorbij ziet komen en wat Pleasure dan ook vanaf het begin af aan uniek maakt binnen het genre. Het abrupte einde doet afbreuk aan het geheel omdat een slotconclusie lijkt te ontbreken en mij bekroop dan ook het gevoel dat men hier veel meer uit had kunnen halen.

Wel erg geslaagd vond ik het overbrengen van het soms harde en lege bestaan in de p*rnowereld, zonder dat de industrie meteen in zijn geheel veroordeeld werd. Naast aandacht voor de negatieve aspecten is het ook een wereld van glitter en glamour waar p*rno acteurs en actrices heel bewust voor kiezen. Naast dat er ongetwijfeld ook veel mensen puur en alleen voor het wereldje kiezen omdat ze simpelweg groot liefhebber zijn van seks.

Men had daarnaast makkelijk het stigma kunnen wekken dat iedereen in de p*rno industrie mentale problemen zou hebben, maar gelukkig slaat de regisseur nooit deze belerende richting uit. Dit neemt niet weg dat ik wel benieuwd was naar meer achtergrond verhaal over Linnéa voordat ze in LA aankwam, en of de verveling in Zweden de enige aanleiding was voor haar beslissing om een bekend p*rno actrice te willen worden.

Buiten de door mij genoemde kritiek vond ik Pleasure in ieder geval origineel, en vlot verteld. De film verveeld hierdoor geen moment. Juist hierdoor is het zo jammer dat het slot zo plots en onbevredigend is, anders had mijn eindbeoordeling nog veel hoger uit kunnen vallen.

3,0*

kappeuter (crew films)

  • 72759 berichten
  • 5792 stemmen

26 augustus 2022, 19:24 uur

El ralpho schreef:
Juist hierdoor is het zo jammer dat het slot zo plots en onbevredigend is, anders had mijn eindbeoordeling nog veel hoger uit kunnen vallen.

Ik vond het juist wel een mooi symbolisch einde.
Zij lijkt op het punt aanbeland te zijn dat voor haar de maat vol is. Ze zit in die auto met het collega p*rnosterretje en wil abrupt uitstappen en ze laat de auto stop zetten.
Dat heb ik opgevat als dat ze hier niet meer verder mee wil gaan. Ik vind zo'n 'open' einde juist wel mooi.

El ralpho

  • 1421 berichten
  • 1039 stemmen

27 augustus 2022, 16:14 uur

kappeuter schreef:

(quote)

Ik vond het juist wel een mooi symbolisch einde.
Zij lijkt op het punt aanbeland te zijn dat voor haar de maat vol is. Ze zit in die auto met het collega p*rnosterretje en wil abrupt uitstappen en ze laat de auto stop zetten.
Dat heb ik opgevat als dat ze hier niet meer verder mee wil gaan. Ik vind zo'n 'open' einde juist wel mooi.

Ik begrijp wel dat voor sommigen, het open einde juist aanspreekt. En jouw opvatting klinkt heel aannemelijk. Zelf ben ik ook niet vies wanneer er ruimte is om een deel zelf in te vullen maar het voelde voor mij onaf en alsof het slot nog een stuk sterker had kunnen zijn. Maar goed, dat is mijn gevoel wat ik erbij had 🙂

sinterklaas

  • 11638 berichten
  • 3221 stemmen

7 september 2022, 11:17 uur

Tsja, die momenten dat je uit verveling of uit lust weer eens p*rnhub of andere soortgelijke sites intoetst. De vele zoekcategorieën, de vele suggesties die je voor je neus krijgt. Alles draait om het lichaam van een mooie jongedame die op zijn zachtst gezegd bemind wordt. Soms lach je om de hilarische onlogica en zijn dialogen die je er treft. (Do you have a boner?). En zo'n sessie van het begin tot het eind afkijken, nee dat gebeurt zelden. Je scrollt een beetje door de standjes heen en uiteindelijk draait het om de c*mshot. Je reptielenbrein vraagt zich af wat je in hemelsnaam verkeerd doet. Al die bloedmooie meiden die er toch wel blijken rond te lopen op de wereld, maar de afstand tussen je rommelige appartement en de plekken waar het allemaal zou moeten gebeuren is vrijwel onmogelijk groot. Ze hadden zo je buurmeisje, collega of voorbijgangers kunnen zijn. Om maar te zwijgen over de "toevalligheden" die sommige "geluksvogels..." Ja maar wacht eens even...

Pleasure beloofde al een film te worden die het bovenstaande absoluut niet zou gaan verheerlijken. Of...

Linea is een 19 jarig meisje uit Zweden die de knoop heeft doorgehakt. Ze gaat naar Los Angeles, de stad waar de preutsheid in het daglicht staat terwijl het tegenovergestelde achter de ellebogen wordt gehouden. En van die wereld wil ze gebruik maken. Eenmaal ze bij de eerste de beste studio aanklopt lijkt alles al snel te gaan en kan haar eerste sessie beginnen. En de eerste keer verloopt altijd wel soepel.

Al snel krijgt ze een verblijfplaats waar ze enkele andere p*rnoactrices ontmoet. Maar zij zitten al veel langer in de business en Linea, in dit geval Bella Cherry, komt net kijken. Opmerkelijk in deze kwestie is dat er ook onder deze dames een soort machocultuur ontstaat en Bella Cherry erachter komt dat ze met de normale p*rno niet bepaald verder komt qua status. Maar ondertussen mag ze wel aanwezig zijn op luxueuze feesten en ontmoet ze daar haar deelgenoten en de mannelijke sterren. Haar oog valt echter wel op Kriegler. Een superieure p*rnobaas met een status... En die status wilt Bella Cherry behalen. En dan komen we terug... Voor die status moet ze haar grenzen gaan verleggen.

Hier komen we bij momenten en scenes die behoorlijk complex worden en waarbij het voor de kijker erg moeilijk wordt om te bepalen wie er goed of slecht is of wat moreel of immoreel is. En over hoe onschuldig Bella daar zelf in is. Want ze heeft er wel voor getekend, zou je zeggen. Dan krijg je die ongemakkelijke scenes waarin ze zich hierbij waant aan p*rnografie die zeer vernederend is. Voornamelijk de parallelle situaties daar. De mannelijke deelnemers geven aan zoveel mogelijk rekening te houden met Belle, maar eenmaal op de opnames wordt ze door dezelfde mannen bespuugd, geslagen en verkracht... Als Belle toch aangeeft het niet aan te kunnen zijn de mannen ineens weer meelevend en wordt ze getroost. Maar in hoeverre? Je zou bijna kunnen spreken over emotionele chantage. Het is hierbij duidelijk. Schuld en verwijt wordt hierin op een vakkundige manier weggemoffeld. Dit waren voor mij de aanmerkelijkste momenten in een film.

Dan ook die momenten dat Pleasure soms omslaat tot een soort Coming of age film, waarin Bella haar vrije tijd besteed met haar lotgenoten. Dat ze gewoon even de feestende meisjes uit kunnen hangen tussen de omstreden sessies door (met name die gospel die Belle voor haar nieuwe vriendinnen gaat zingen nabij dat rangeerterrein) vond ik een bitterzoete pleister. Wie bepaald er in deze kwestie over hun eigenwaarde terwijl deze wereld voor sommige net zo gewoon is als een studentenleven? Maar je ogen blijven wel gericht op Bella. Dat moment dat ze huilend haar moeder in Zweden belt was ook een klap in het gezicht.

En het einde... vul zelf wel in. En hoop op het beste.

Het was vrijwel precies een film zoals ik hem verwacht heb. Dat er bij een p*rnowereld heel wat bij komt kijken en dat naïeve tegenspeelsters nog wel eens het besef kunnen maken dat ze zich flink in dit wereldje vergissen. Dat boven deze opwindende beelden voornamelijk ijskoude, gure en voornamelijk veel oudere mannen staan en dat er onder de zogenaamde medeleven en begrip toch wel een financieel addertje onder het gras huist. Daarnaast schroomt Pleasure er ook niet om om de geslachtsdelen etc volop in beeld te brengen en gaat het niks uit de weg. En toch lijkt het zelfs dan minder erg te zijn dan ik het me had voorgesteld. Je zou soms denken dat de meisjes worden geronseld en onderdrukt worden; dat hun leven op het spel staat als ze een scene weigeren, maar... Ja... Ik weet het eigenlijk niet.... wat ik ervan moet vinden.

4,0*

ValAktaion

  • 111 berichten
  • 92 stemmen

1 oktober 2022, 14:48 uur

Aardige flick maar meer style dan substance. Veel cameo's uit 'the industry'. Goed geacteerd door de Zweedse. Glossy look. Verrassend dubbelzinnig einde. Maar bij lange na geen niveau'tje Neon Demon. 2,5*

stratmans

  • 877 berichten
  • 892 stemmen

22 augustus 2023, 13:05 uur

redelijke film, toch veel zieke zielen

slam1975

  • 248 berichten
  • 256 stemmen

20 september 2023, 07:53 uur

Had toch iets meer verhaal in verwacht, beetje raar einde. Stopt heel plotseling. Doet een beetje documentaire achtig aan, op zich wel goed gespeeld, maar de film duurde allemaal net wat te lang.

david bohm

  • 2932 berichten
  • 3214 stemmen

28 september 2023, 20:12 uur

Plezierig is het kijken van deze film niet per se maar het is wel knap hoe er een beeld wordt gegeven van werken in de p*rno industrie.

Een indrukwekkende rol van Sofia Kappel draagt daar aan bij plus de medewerking van mensen uit de p*rnografie.

Het verhaal heeft niet zo veel om het lijf, Bella is ambitieus maar lijkt op het einde te zien dat Joy, plezier in het leven misschien wel belangrijker is dan roem vergaren in de seksindustrie.

mjk87 (moderator films)

  • 13325 berichten
  • 3928 stemmen

23 februari, 10:21 uur

Dit is wel iets anders dan Boogie Nights. Deze film is veel rauwer (en allicht realistischer?). Vooral die haast documentaireachtige stukken zijn erg boeiend en geven een meerwaarde. Verder is dit een vrij eenvoudige film over iemand die het probeert te maken gemixt met coming of age. Soms wel oké maar vaak erg via de gebaande paden en echt overtuigen doet dat deel niet. Hier doet de film ook weinig bijzonders. En echt keuzes worden niet gemaakt. Dat einde is gewoon vaag, want stopt ze nu wel ineens? Terwijl de film meer een soort All About Eve leek te worden. Dat was een pak boeiender geweest. De beste stukken zijn die met Gregoriaanse muziek op de geluidsband. 3,0*.

bjerik76

  • 2213 berichten
  • 1632 stemmen

28 februari, 18:01 uur

Een enorm lange zit.

het verhaal laat een kijkje achter de schermen zien.

Een echt verhaal vond ik het net zoals in seksfilms) ook weer niet. het is allemaal vlak m.b.t. Linnea.

En echt een twist komt er ook niet, waar ik eigenlijk wel op gehoopt had.

Maar helaas, een plots afgekapt eind waardoor ik spijt had dat ik er aan begonnen was.

Vorige12Volgende

Pleasure (Film, 2021) - MovieMeter.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 6236

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.