FromBudweiser-rakastavat kaverit huutavat"HASSUP!?"toMountain Dewon aivan outoaPuppy Monkey Baby, Super Bowl -mainoksissa on usein ollut kyse siitä, kuka voi olla vastenmielisin. Vuonna 2017 yksi mainos kuitenkin onnistuikiinnittää huomiotakumoamalla tämän trendin ja lähettämällä sen sijaan tavallisen vanhan Eggo-vohvelimainoksen 1980-luvulta. Itse asiassa se oli vain viisi sekuntia vanhasta mainoksesta – mainos sitten katkesi ja hajosi kuviin, joissa hirviöitä ja lapsia huusivat. Se oli paikka toiselle kaudelleVieraita asioita, ja sen jälkeen, kun ensimmäinen kausi teki Eggo-vohveleista tunnepitoisen kosketuspisteen sarjalle, vanhan terveellisen mainoksen käyttö oli aivan sopiva tapa kiusata ohjelman paluuta.
Luonnollisesti tuosta vintagemainoksesta leikatussa viidessä sekunnissa oli brändin kuuluisa tunnuslause "L'eggo My Eggo". Tämä ei ainoastaan tehnyt mainoksesta välittömästi tunnistettavissa olevan, vaan - koska iskulause on ollut käytössä lähes jatkuvasti vuodesta 1972 lähtien - se lähetti myös nostalgiapiipeen useiden sukupolvien selkärangat pitkin. Ja kuitenkin, Eggon tarina ulottuu paljon pidemmälle - itse asiassa täydet neljä vuosikymmentä kauemmaksi.
Vuonna 1932 20-vuotias Frank Dorsa-niminen kaveri liittoutui veljiensä kanssa San Josessa ja alkoi valmistaa majoneesia vanhempiensa kellarissa. Koska majoneesi on valmistettu kananmunista, hän antoi yritykselle nimen Eggo ja aloitti tuotteensa myynnin paikallisesti suurella menestyksellä. Sen jälkeen Dorsa Brothers haarautui jaaloitti vohvelitaikinan valmistamisen, ja lopulta he ansaitsivat tarpeeksi rahaa ostaakseen paikallisenperunalastutehdas. Sitten he alkoivat tehdäperunalastut, nuudelit, pretzelitja useita muita ruokia.
Hänen kuolemaansa saakka vuonna 1996, Dorsa tunnettiin tinkijänä, ja sellaisenaan hän oli melko innovatiivinen elintarviketuotannon suhteen. Ostettuaan perunalastutehtaan vuonna 1938 hän keksi koneen, joka kuorii jatkuvastiperunat, mikä nopeuttai sirun valmistusprosessia. 1950-luvulla hänen vohvelitaikinansa myynti hidastui, ja pakastemarkkinat räjähdysivät Amerikassa, joten hän rakensi karusellimoottorilla koneen, joka automatisoihöpöttääjotta hän voisi murtautua vasta nousevaan jäätyneeseen vohvelikohtaukseen.
Vaikka joskus kerrotaan, että Dorsakeksittypakastevohvelit, ne olivat olemassa ainakin muutaman vuoden ennen kuin Eggon pakastevohvelit tulivat kauppoihin vuonna 1953. On myös mahdollista, että niitä kutsuttiin alun perin "Ffroffles”, mutta siellä on yllättävän paljon väärää tietoa pakastevohveleista, joten en voi vahvistaa tätä. JopaOxford Encyclopedia of Food and Drink in Americaon joitakin virheellisiä merkintöjä, koska niissä mainitaan Dorsa pakastevohveleiden keksijänä, muttasanomalehtimainoksiavartenmuita merkkejäennen Eggoa. On myös monia online-lähteitä - kuten Wikipedia -, joissa sanotaan, että Eggo-vohvelit ovat saaneet nimensä "munaisesta" mausta, mutta se on myös väärin, koska (jälleen) nimi alkoi Eggo-majoneesista. Siitä huolimatta Eggo suosi ehdottomasti pakastettuavohveleitaja tähän päivään asti he omistavat kolme neljäsosaajäädytetyistä vohvelimarkkinoista.
Sisään1970, elintarvikealan yritys Kellogg osti Eggo-yrityksen, ja pian sen jälkeen he kääntyivät Leo Burnett Ad Agencyn puoleen löytääkseen tarttuvan tavan mainostaa uutta vohvelibrändiään. Burnett ei vain toiminut tässä, he loivat niin hyvän iskulauseen, että se kestäisi puoli vuosisataa vain vähäisin muutoksin ajoittain (jotkin viimeaikaiset mainokset sanovat"L'eggoSinunKaiku"ja"L'eggoKanssaKaiku,"mutta olen varma, että he palaavat "L'eggo My Eggoon" riittävän pian).
Aivan ensimmäinen "L'eggo My Eggo" -mainos oli melko yksinkertainen. Siinä oli isä ja poika miniköydenvetossa aamiaispöydässä, jossa kummallakin oli käsi Eggossa, joka oli juuri ponnahtanut leivänpaahtimesta. Ensin isä sanoo "L'eggo my eggo", sitten poika vastaa saman. Isä yrittää syyttää poikaa siitä, että tämä luopui vohvelistaan, ja söpö, kivinaamainen poika ei liiku kiistasta. Isää näytteli edesmennyt Gordon Jump, josta tuli kuuluisa sitcomissaWKRP Cincinnatissa, ja poikaa näytteli Ricky Powell.
"Aloitin näyttelemisen noin seitsemän vuoden ikäisenä ja olin noin 10-vuotias, kun kuvasin mainoksen", Powell muistelee. ”Muistan edelleen, kun sain käsikirjoituksen koe-esiintymistä varten. Äitini ja minä käännyimme, katsoimme toisiamme ja sanoimme: "Mikä on muna?" Kukaan ei ollut kuullut niistä silloin! Mutta sain osan, ja minulla oli vain yksi huolenaihe, mikä oli mukavaa.
Kun kysyn Powellilta, onko hän Eggos-fani, hän kertoo minulle, että hänen poikansa kasvaessa hän söi sen. "Minulla oli niitä siellä täällä, mutta en syö niitä nyt, koska olen ollut vegaani viisi vuotta, joten se ei ole minulle", hän selittää. "Siitä huolimatta on silti hauskaa olla osa sitä Americanan siivua." Joka tapauksessa hän pitää mielellään itseään yhtenä monista syistä, miksi iskulause kesti niin kauan. "Haluaisin sanoa, että oliminunvaikutus amerikkalaiseen julkiseen vaikutukseen, joka teki sen", hän vitsailee. "Mutta luulen, että se oli vain tarpeeksi ainutlaatuinen ja tarttuva kestämään ajan testin."
Sloganin lisäksi kestäisi myös tuon ensimmäisen mainoksen lähtökohta – lapsi, joka päihittää vanhempansa vohvelivedossa. Vaikka jotkut paikat - kutense yksileikkaa sisäänVieraita asioitaSuper Bowl -mainosesiteltiin sisarusten kilpailua, Kellogg palasi aina hyväksi havaittuunvanhemman ja lapsen välinen dynamiikka. 2000-luvun puolivälissä oli jopa suosittu sarja animoituja mainoksia, joissa älykäs keksijäisä yritti turhaan varastaa munat tyttäreltään. (Minun munaa rakastavana pienen tytön isänä minun on huomattava, että se ei oleettäMunaa on vaikea varastaa lapseltasi, mutta mainokset ovat söpöjä kaikesta huolimatta).
Sloganin menestyksen ja koska Kellogg on niin iso yritys – ja koska ne ovat herkullisia – Eggo-vohveleista tuli 1970- ja 1980-luvuilla amerikkalainen ruokaperustuote, ja ne ovat pysyneet yhtä suurena osana amerikkalaista kulttuuria kuinCheeriosja Wonder Bread. Brändi selviytyi jopa erityisen sakkarinisesta kaupallisesta ulkonäöstätäysin blondi poikabändi Hansonvuonna 1998:
Eggosin uskomattoman pysyvyyden vuoksi Kelloggilla ei ollut juurikaan syytä odottaa satunnaista myynnin kasvua vuodesta 2016 alkaen. Mutta kiitoskaksi munaa rakastavaa veljeäjoille annettiin oma Netflix-ohjelma, juuri niin tapahtui.
Ensimmäisessä jaksossaVieraita asioitatapaamme Elevenin, tytön, jolla on telekineettisiä voimia ja joka on viettänyt suurimman osan elämästään laboratoriossa. Pilotin lopussa hän tapaa Miken, Lucasin ja Dustinin, kolme tyypillistä lasta 1980-luvulta, jotka rakastavat pyöräilyä ja leikkimistä.Dungeons & Dragons. Toisesta jaksosta alkaen Eleven piileskelee Miken talossa, ja ensimmäinen asia, jonka hän ruokkii, on Eggo-vohveleita. Hän rakastuu nopeasti Eggoihin, ja ensimmäisen, toisen ja kolmannen kauden ajan hänen nähdään säännöllisesti nauttivan niistä. Elevenin luultavasti ikimuistoisin Eggo-hetki koettiin kuudennessa jaksossa, kun hän varasti munalaatikoita ruokakaupasta ja käytti voimiaan rikkoakseen pakasteosaston etuovien lasin.
Hyvä kirjoitus, hurmaavat näyttelijät ja hyvä annos 1980-luvun nostalgiaa,Vieraita asioitatarjosi Netflixille valtavan lisäsyötön katsojamäärissä, mutta yllättäen se lisäsi samanlaista vauhtia myös Eggon myyntiin. MukaanBusiness Insider, Eggon myynti kasvoi 14 prosenttia näyttelyn ansiosta. Nyt Eggo-vohveleita käytetään monenlaisissaVieraita asioitatuotteet, alkaenYksitoista toimintahahmoaaVieraita asioitaEggo korttipeli.

Muna-Vieraita asioitapariliitos on ollutniinonnistunut, että se ylittää perinteisen tuotesijoittelun. Koska Elevenille munat eivät ole vain ruoka. Hahmolle, jolta on evätty lapsuus, munat edustavat sitä, mitä tarkoittaa olla anormaalilapsi.
Sama koskee kohderyhmää, 1980-luvun lasten väestöäVieraita asioita. Näille katsojille,Vieraita asioitatuo mieleen ajan, jolloin lapset saattoivat mennä ulos pyörällään ja tehdä mitä halusivat, kunnes ulkona oli pimeää. Se palaa menneeseen aikakauteen, jolloin maailma näytti yksinkertaisemmalta ja turvallisemmalta. Samoin Eggo-vohveleissa on tietty autonomia ja riippumattomuus. Lapsen täytyy vain pistää ne leivänpaahtimeen ja kaataa niiden päälle siirappia – ehkä ensimmäistä kertaa koskaan hän ei tarvitse äitiä tai isää valmistamaan heille ateriaa.
Tästä syystä, jopa kaikkien näiden vuosien jälkeenVieraita asioitavai eiVieraita asioita, emme vain voi luopua niistä.
Brian VanHooker
Brian VanHooker on MEL:n henkilökunnan kirjoittaja, joka on erikoistunut popkulttuuriin, ruokaan (erityisesti pizzaan) ja pitkiin suullisiin historiaan. Hän on mukana luomassa sarjakuvakirjoja "Barnum & Elwood" ja "The Tramp", komediapilotti, jossa pääosassa on John O'Hurley. Hän isännöi myös TMNT-haastattelupodcastia nimeltä "Turtle Tracks", ja herra T. kutsui häntä kerran "Good Guyksi".
Suositeltavaa luettavaa
- Ruoka: Miksi elokuvapahikset syövät aina omenoita?
- Ruoka: En voi kakkailla. Kuinka monta luumua minun pitäisi säilyttää?
- Ruoka: muuta syksyn chilistäsi keskiaikainen "ikuinen muhennos" ja syö sitä kuolemaan asti
- Ruoka: Lajittele sämpylät sen mukaan, kuinka (epä)terveellisiä ne ovat